jueves, 21 de noviembre de 2019

OPINIONS SOBRE LES ENTREVISTES

Després de mirar tots el vídeos, hem escollit tres dels que ens han semblat més interessants i aqui us hem deixat una petita opinió sobre cada un. Es presenten diversos aspectes al vídeo de l'Emma els quals m'han semblat molt interessants per parlar. Primerament, està a favor de la inclusió a l'escola. Per ella és un tret molt important el fet que tot nen i nena, deixant de banda les seves capacitats, i distincions, pugui tenir l'oportunitat d'aprendre i aprendre dels altres també. Seguidament, cita a Montessori i compara la seva manera d'ensenyament amb la que Aldo Fortunati vol impartir en un futur, un tipus d'educació on l'aula estigui adaptada al nen segons les seves diferents capacitats. Finalment, conclueix l'entrevista amb la seva opinió personal en la qual no està d'acord amb l'entrevistat quan diu que és més important tenir un millor espai però una ràtio molt gran d'alumnes, ja que l'Emma reconeix que tot infant ha de rebre l'atenció que necessita.
 Una altra opinió que ens ha agradat bastant, ha sigut la de la nostra companya Maria Francès. En el seu vídeo fa una comparativa citant a Albert Einstein explicant que tots som uns genis, però que no es poden equiparar les habilitats i capacitats entre tots els nens, ja que tots som diferents i tenim cadascun les nostres. El fet de comparar o intentar que tots segueixin un mateix patró, pot provocar frustracions, ja que s'estaria trencat el desenvolupament de l'infant. Un aspecte, que com indica ella en el vídeo també caldria remarcar-ho en relació família-escola, ja que els pares tenen una perspectiva sobre l'educació molt tancada.
Fa una visió futura pel que fa a la nostra tasca com a mestres, un aspecte a remarcar, tenint en compte que hem d'intentar trobar sempre el què i el com podem aportar nosaltres allò que se'ns està transmitent. A més a més es refereix a l'error de caure en les limitacions cap als nens a l'hora d'experimentar i construir el seu entorn, fet que hem d'evitar.
Per últim destaquem el que comenta sobre la importància que un país inverteixi adientment en educació perquè així es podrà millorar la qualitat de vida en general de tots els ciutadans.
En el vídeo de la Núria Vidiella ens trobem que destaca una frase molt interessant i molt sintetitzada "aprendre no és copiar ni repetir, és construir" que engloba tota una filosofía que pensem que està en contra de molts dels mètodes tradicionals, que encara podem trobar en moltes aules, com és el de copiar o repetir el que diu el mestre o professor, quan en realitat creiem que hi ha moltes altres metodologies més eficients a l'hora d'aprendre.
També diu que és essencial que l'alumne tingui un interès per aprendre i hi estem d'acord, però creiem que és més important la motivació que li dóna el professor a la matèria i a l'alumne per a atreure la seva atenció. Això és el que també vol transmetre la Núria en el seu vídeo i l'estratègia, per dir-ho així, que exposa ella, és que durant la classe l'alumne es senti involucrat de manera que d'aquesta manera estigui actiu a classe. Bé, doncs hi estem d'acord, junt amb molts més estímuls i estratègies podem captar l'atenció i motivar a l'alumne.

No hay comentarios:

Publicar un comentario