viernes, 4 de octubre de 2019

IDENTITAT DIGITAL I PROPIETAT INTEL·LECTUAL


Actualment la tecnologia va avançant i nosaltres som els principals consumidors d’aquesta acció. Existeixen una gran varietat de xarxes socials, però les més utilitzades per als joves són Instagram, Facebook, Twitter, WhatsApp i YouTube.

L’Emma té el perfil d’Instagram privat, té a la biografia la seva edat, la seva localitat i els estudis que cursa. També penja imatges dels seus amics, de la seva família i dels seus hobbies.

L’Andrea té el perfil d’Instagram públic, té a la biografia la seva localitat i els seus estudis. També penja imatges dels seus amics i de la seva família.

L’Aran té el perfil d’Instagram privat, penja imatges dels seus amics, de la seva família i dels seus hobbies.

La Nadja té el perfil d’Instagram privat, té a la biografia la seva edat, la seva localitat i els estudis que cursa. També penja imatges dels seus amics, de la seva família i dels seus hobbies.

És cert que de vegades no som conscients de tot el que projectem públicament sobre nosaltres i de les conseqüències que això pot comportar. Algunes de les dades que compartim són l’any de naixement, la nostra localitat, els estudis i hobbies que tenim, les nostres amistats i inclús la nostra família. Tot això és el que donem a conèixer a les xarxes socials mencionades anteriorment.

Aquest fet pot tenir greus efectes, ja que quan publiquem qualsevol informació sobre la nostra vida pot estar a l’abast d’usuaris inapropiats. Per exemple, quan pengem una fotografia pot expandir-se i arribar a persones totalment alienes a nosaltres, només pel fet que un seguidor teu ho pugui compartir amb altres que no ho són.

Hauríem d’estar més conscienciats del món d’Internet i privatitzar més la identitat digital de cadascú. Pensem que una de les maneres per arribar a aconseguir-ho podria ser a través de l’augment de xerrades escolars i no escolars sobre aquest tema.



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario